BIOSTIMULATIVNA ĐUBRIVA

Uloga biostimulatora nije specifično definisana, odnosno koriste se u svim fazama poljoprivredne proizvodnje kao i za sve gajene biljke na koje imaju različite pozitivne uticaje.

Kako je poslednjih godina u ekspanziji industrija biostimulatora, dostupni su nam mnogi naučni izveštaji koji potvrđuju sve pozitivne efekte primene biostimulatora u poljoprivrednoj proizvodnji kao što su: ubrzavanje metabolizma (sinteza aminokiselina, proteina, enzima, ugljenih hidrata, fenola i pigmenata), stimulacija klijanja semena, poboljšanje fotosinteze, povećanje sposobnosti apsorpcije hranljivih elemenata iz zemljišta i usporavanje procesa starenja biljnih ćelija.

Biostimulatori su proizvodi koji se sastoje od prirodnih sastojaka kopnenih ili vodenih
ekosistema, metabolita biljnog i mikrobnog porekla. Biorazgradivi su, netoksični i ne
zagađuju životnu sredinu.

Mogu se pozicionirati kao ekološki prihvatljivi za održivu poljoprivredu jer savremena poljoprivredna proizvodnja teži da obezbedi visoku i ujednačenu produktivnost uz maksimalnu sigurnost za potrošače, poljoprivredne radnike i životnu sredinu.

Zaštitni efekat mnogih biostimulativnih proizvoda na biljke povezan je sa aktiviranjem antioksidativnog odbrambenog sistema kao odgovor na abiotske uticaje kao što su suša, visoka temperatura, salinitet i mraz, koji za posledicu imaju oksidativni, mehanički ili hemijski stres.

AMINOMAX 80

AMINOFLEX 25

BIOFLEX-L

BIOFLEX-P