O NAMA

Kompanija „FERTICO“ u sastavu je kompanije „Agromarket group“ iz Kragujevca. Agromarket jedan je od vodećih uvoznika, zastupnika i distributera širokog portfolija proizvoda kojima kvalitetno pokriva potrebe kupaca u Srbiji i okolnim zemljama.

Velika tržišta zahtevaju i velike kapacitete, te smo od osnivanja 2004. godine u Nišu pa do danas kada je sedište firme u Inđiji, prošli dug put razvoja poštujući osnovne principe na kojima se zasniva zaštita životne sredine, a to su predostrožnost i prevencija.

Svaka aktivnost sprovodi se na način da se u najvećoj mogućoj meri smanji uticaj na životnu sredinu, zdravlje ljudi i životinja, kao i da smanji potrošnju sirovina i energije. Kao prioritet u zaštiti životne sredine nameće se i prevencija stvaranja otpada, redukcija potrošnje energije, razvoj čistih načina transporta i proizvodnje.

Proizvodni pogon projektovan je tako da ispuni najviše standarde u procesu formulisanja, visokom kapacitetu pakovanja i kontroli kvaliteta. Nove formulacije, u kojima su integrisane hemijske, organske i biološke komponente,
predstavljaće budućnost ishrane biljaka i istovremeno nametnuće nove norme u dugoročnom očuvanju zemljišta, smanjenju kontaminacije podzemnih voda i smanjenju emisije CO2.

Našu viziju o održivoj poljoprivredi prate naša ulaganja u inovativnu tehnologiju proizvodnje, čime ističemo našu želju da se razvijamo i da pozitivno utičemo na svest poljoprivrednih proizvođača i modernizaciju poljoprivredne proizvodnje.

Fertico je primer kompanije koja se kvalitetnim proizvodima uz fenomenalan dizajn ambalaže probija ka vrhu najprodavanijih đubriva na tržištu.

Goran Petrović, direktor distributivnog centra u Nišu kompanije Agromarket

Our cooperation will be fruitful, amazing features and characteristics of the Fertico products satisfied the high standards of the Russian market.

Королев Виталий Викторович, Генеральный директор - YUG-POLIV Company