Tehnologija proizvodnje maline pre 30 godina i sada

By June 19, 2020Voćarstvo

Tehnologija gajenja maline se mnogo promenila poslednjih decenija, dok je u praksi u zapadnoj Srbiji ta tehnologija mnogo manje primenjena u odnosu na ostatak zemalja proizvodjača. Konstantno se povećavaju površine, a smanjuju prinosi na istim. Tako da je Srbija kao broj 1 proizvođač maline sa količinom preko 100.000t pala na 5. mesto po svojoj proizvodnji bez obzira na povećanje površine zasada.

Šta je nama ostalo?

Ostalo nam je i dalje 1. mesto po kvalitetu ovog sočnog i ukusnog jagodastog voća, visoke nutritivne vrednosti, koje je prepoznatljivog ukusa i kvaliteta. Upravo, zbog edafskih i klimatskih faktora koje nam je priroda podarila.

Zbog toga, mnogo mladih ljudi je prepoznalo taj potencijal, napuštaju prenaseljene gradove i vraćaju se plodnom zemljištu, dobijaju subvencije u agraru, tj. okreću se biljnoj proizvodnji.

Kompanija Agromarket sa svojim stručnim timom inženjera radi na održavanju dobre poljoprivredne praksei tim mladim generacijama koji su odlučili da se bave proizvodnjom, pruža stručnu podršku u tehnologiji gajenja.

Prepoznatljiva su zaštitna sredstva kao što su: Nitropol S,Cuprablau Z,Fungohem SC,Funguran OH, Byfin, Akaristop,Mili, Bosco,Queen, Switch i Signum.

U prepoznatljivom brendu našihFitofert đubriva, u cilju unapređenja tehnologije pojavili su se i novi  proizvodi kao sto su Fitofert Quatro, Fitofert Ca Organo 30, Fitofert MagniCal B, linija prihrane kroz sistem kap po kap NPK Fitofert Complete A i Complete B. Sada je prepoznatljivo i osnovno granulisano hđubrivo SQMQrop Complex 12:10:18+2MgO+B i 12:6:24+Ca+MgO+Me.

U ovoj unapređenoj tehnologiji, upotrebom proizvoda iz našeg asortimana, stručnom podrškom inzenjera naše i vaše kompanije Agromarket, naša malina će ostati i dalje prepoznatljivi brend u Svetu.