Manje stresa, a više prinosa: AMINOFLEX 25

Biostimulativno tečno đubrivo iz FITOFERT linije, na bazi slobodnih aminokiselina biljnog porekla

Rezultati istraživanja govore da za rast i razvoj voća i povrća nisu bitni samo makro i mikro elementi, već i aminokiseline. Proizvodom AMINOFLEX 25 poželjno je tretirati useve i zasade u određenim fenofazama, zavisno od potreba biljaka i od klimatskih uslova koji izazivaju stresno stanje. Uloga biostimulatora je da ublaže abiotički stres, ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju fotosintezu i povećavaju sposobnost apsorpcije hranljivih elemenata iz zemljišta.

Antistresni efekat biostimulatora, poput folijarnog i fertigacionog đubriva AMINOFLEX 25, u periodu vegetacije je u aktiviranju odbrambenog sistema protiv stresnih uticaja kod biljaka.

Rastuće temperature i promene u količini padavina mogu dovesti do suša, visoke radijacije i toplotnih talasa, koji znatno mogu uticati na smanjenje roda u odnosu na genetski potencijal gajenih biljaka. Antistres efekat biostimulativnog đubriva AMINOFLEX 25 je u aktiviranju obrambene reakcije biljke, kao odgovor na stresne uslove izazvane biotičkim i abiotičkim faktorima, čime se ona lakše bori sa prevazilaženjem nepovoljnih uslova u toku vegetativnog perioda. Ovakav vid prihrane omogućava biljkama da i pored nepovoljnih uslova ostvare rodni potencijal.

Univerzalni biostimulator za voćarske i povrtarske kulture

Kompanija Agromarket voćarima i povrtarima preporučuje biostimulativno tečno đubrivo Aminoflex 25, kao provereno rešenje za podneblje Srbije.

Povrtarske kulture kojima je ovo đubrivo namenjeno, u različitim periodima godine, su: paradajz, plavi patlidžan, paprika, krastavac, kornišon, tikvica, zelena salata, spanać, blitva, začinsko bilje, kupus, karfiol, prokelj, brokoli, kelj, krompir, pasulj, grašak, boranija.

Voćarske kulture kojima je ovo đubrivo namenjeno, u različitim periodima godine, su: vinova loza, jabuka, kruška, dunja, breskva, nektarina, šljiva, trešnja, višnja, malina, kupina, borovnica, aronija, ribizla, jagoda.

Tokom proleća, AMINOFLEX 25 je posebno značajan za folijarnu i fertigacionu prihranu rasada povrća, za prihranu sadnica voća, kao i za povrće i voće u plastenicima i na otvorenom.

Pozovite najbližeg predstavnika naše STRUČNE SLUŽBE, agronoma koji poljoprivrednicima pruža savete za optimalnu prihranu i zaštitu biljaka

Saznajte gde su vama najbliža prodajna mesta preko nekog od osam DISTRIBUTIVNIH CENTARA „Agromarketa“ . To su veleprodajne lokacije, u gradovima Beograd, Kragujevac, Niš, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Valјevo i Zrenjanin, a svaki od njih pokriva poljoprivredne apoteke na svom delu terena.

Aminoflex 25

Biostimulativno tečno đubrivo za voće i povrće, na bazi slobodnih aminokiselina biljnog porekla.

Aminokiseline, kao sastavni deo proteina, imaju važnu ulogu u izgradnji ćelija i fiziološkim i biohemijskim procesima u samoj ćeliji biljaka. Pored toga što imaju izrazito antistres delovanje, veoma su značajne kao nosači hranljivih makro i mikro elemenata. Njihovi molekuli su mali i neutralni, te stoga lako ulaze u biljna tkiva i ne zahtevaju dodatnu energiju za takve procese.

Aminokiseline imaju mogućnost kompleksiranja sa mikroelementima (Fe, Zn, Mn, Ca, B, Mo) i obezbeđuju lakše sprovođenje mikroelemenata kroz biljku, pa tako ovi mikronutrijenti lakše ulaze i asimiliraju se u biljnim tkivima.

Aminoflex 25 se primenjuje:

  • folijarno u koncentraciji 0,2% – 0,3%, odnosno u količini 2-3 l/ha uz utrošak 1000 litara vode;
  • fertigaciono u količini 5-10 l/ha.

Kvalitet tečnih đubriva potvrđen međunarodnom medaljom

QUDAL je medalja za kvalitet za 2022/2023. godinu, koja je za brend FITOFERT dodeljena kompaniji „Fertico“, na osnovu istraživanja međunarodne nezavisne sertifikacione agencije ICERTIAS (International Certification Association, Switzerland). Priznanje je osvojeno u kategoriji tečnih đubriva na tržištu Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo je drugi put nakon 2008/2019. da je vrhunski kvalitet FITOFERT đubriva potvrđen i od samih potrošača, osvajanjem prvog mesta.

pronađite naša najbliža prodajna mesta

pozovite svog terenskog savetnika

dobijte odgovore na sva ostala pitanja o “Agromarketu”