Kvalitet na prvom mestu: Magni-Cal B

By May 27, 2024Novosti

Kvalitet na prvom mestu: Magni-Cal B

Upotrebom proizvoda Magni-Cal B obezbeđuje se izbalansirana ishrana biljaka magnezijumom, kalcijumom i borom. Lako usvojiv kalcijum utiče na pravilno formiranje i nalivanje plodova a bor pomaže njegovo usvajanje i utiče povoljno na proces oplodnje.

Za kvalitet i kvantitet plodova i u voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji neophodno je gajenim biljkama obezbediti pravilnu i pravovremenu ishranu.

Zato je tokom prvog dela vegetacije neophodno primeniti proizvode koji su neophodni biljakama za dobar rod i kvalitetan plod.

U intenzivnoj voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji uzgajaju se visokoproduktivne biljke, kojima folijarno đubrivo MAGNI-CAL B utiče na pravilnu ishranu. Kada se pravovremeno primeni, pozitivno utiče na pravilno formiranje plodova i bolju čvrstinu čime obezbeđujemo duže trajanje nakon branja i bolju transportabilnost.

Prihrana voća i povrća za bolji kvalitet plodova

Kompanija „Agromarket“ domaćim povrtarima i voćarima preporučuje tečno đubrivo Magni-Cal B, kao provereno rešenje za naše podneblje.

Povrtarske kulture kojima je ovo đubrivo namenjeno, u različitim periodima godine, su: paradajz, plavi patlidžan, paprika, krastavac, kornišon, tikvica, zelena salata, spanać, blitva, začinsko bilje, kupus, karfiol, prokelj, brokoli, kelj, krompir, pasulj, grašak, boranija.

Voćarske kulture kojima je ovo đubrivo namenjeno, u različitim periodima godine, su: vinova loza, jabuka, kruška, dunja, breskva, nektarina, šljiva, trešnja, višnja, malina, kupina, borovnica, aronija, ribizla, jagoda.

Pozovite najbližeg predstavnika naše STRUČNE SLUŽBE, agronoma koji poljoprivrednicima pruža savete za optimalnu prihranu i zaštitu biljaka

Saznajte gde su vama najbliža prodajna mesta preko nekog od osam DISTRIBUTIVNIH CENTARA „Agromarketa“ . To su veleprodajne lokacije, u gradovima Beograd, Kragujevac, Niš, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Valјevo i Zrenjanin, a svaki od njih pokriva poljoprivredne apoteke na svom delu terena.

Magni-Cal B

Folijarno đubrivo iz palete FITOFERT proizvoda, na bazi sekundarnih nutrijenata kalcijuma i magnezijuma, kao i sa povišenim sadržajem bora.

Ova kombinacija hranljivih materija, sa idealnim odnosom Mg i Ca, čini proizvod idealnim za folijarne tretmane voća i povrća, od početka vegetacije pa do početka formiranja plodova.

Lako usvojiv kalcijum u ovom proizvodu posebno se preporučuje u početnim stadijumima formiranja I nalivanja plodova. Prisustvo bora pospešuje usvajanje kalcijuma I pomaže biljci u procesu oplodnje.

Uz višekratnu primenu isključivo kalcijumovih djubriva, često se dešava da se nedostatak magnezijuma kasnije ispolji na sazrelim plodovima, zato je ovaj preparat idealno rešenje da do toga ne dođe.

Korišćenjem đubriva MAGNI-CAL B eliminiše se ta mogućnost, i obezbeđuje se izbalansirana ishrana biljaka magnezijumom, kalcijumom i borom. Prisustvo bora sinergistički utiče na lakše usvajanje kalcijuma od strane gajene biljke, i njegovu ugradnju u ćelijske zidove što utiče na bolju čvrstoću plodova i omogućava duže trajanje i bolju trasportabilnost plodova.

MAGNI-CAL B dolazi u pakovanjima od 250ml, 1l, 5l i 10l.

Primenjuje se 2 – 3 puta (okvirno od sredine aprla otprile do polovine jula) u prvoj polovini vegetacije.

Koncentracija primene: u povrtarstvu 0,3%-0,5%; u voćarstvu 3-5 litara po hektaru.

Kvalitet tečnih đubriva potvrđen međunarodnom medaljom

QUDAL je medalja za kvalitet za 2022/2023. godinu, koja je za brend FITOFERT dodeljena kompaniji „Fertico“, na osnovu istraživanja međunarodne nezavisne sertifikacione agencije ICERTIAS (International Certification Association, Switzerland). Priznanje je osvojeno u kategoriji tečnih đubriva na tržištu Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo je drugi put nakon 2008/2019. da je vrhunski kvalitet FITOFERT đubriva potvrđen i od samih potrošača, osvajanjem prvog mesta.

pronađite naša najbliža prodajna mesta

pozovite svog terenskog savetnika

dobijte odgovore na sva ostala pitanja o “Agromarketu”